Terug naar home

Over KoopakteCheck

Juridisch advies bij de aankoop van jouw woning.

Het kopen van een woning is één van de belangrijkste momenten in je leven met grote financiële gevolgen. Ook op juridisch gebied komt er bij de aankoop van een woning heel wat kijken. Allerlei zaken waar je als koper misschien nog nooit aan hebt gedacht. Bovendien bevat de koopakte vaak lastige of zelfs onbegrijpelijke bepalingen en begrippen. Als koper is het belangrijk dat je weet wat je tekent. Het begint dan ook met een goede Koopakte(Check)!

De verkoper wordt bijgestaan door een makelaar als het gaat om de juridische inhoud van de koopakte. Als koper kun je ook wel wat hulp gebruiken.
KoopakteCheck beoordeelt en controleert jouw koopakte voordat je deze ondertekent.
KoopakteCheck geeft een persoonlijk en bruikbaar juridisch advies over de inhoud van jouw koopakte in begrijpelijke taal.
KoopakteCheck signaleert belangrijke verbeterpunten en wijst je op risico´s en valkuilen in de koopakte. Zo weet je wat je tekent.


Handige en praktische (fiscale) tips bij de aankoop van een woning.

Wat is een KoopakteCheck?

Een KoopakteCheck is een juridisch advies over de inhoud van de koopakte in begrijpelijke taal gericht op jouw persoonlijke situatie. Hierdoor kun je vóór het ondertekenen nog wijzigingen aanbrengen in de koopakte en voorkom je vervelende verrassingen achteraf. Zo zet jij de koopakte naar jouw hand.
De KoopakteCheck bestaat uit:
  • de verbeterpunten voor jouw koopakte overzichtelijk weergegeven op één pagina;
  • een persoonlijk juridisch advies over de inhoud van jouw koopakte in begrijpelijke taal;
  • een heldere toelichting op de gehele koopakte;
  • diverse handige en praktische - fiscale - tips bij de aankoop van jouw woning.

Zo werkt hetWie zitten er achter KoopakteCheck?

KoopakteCheck is opgericht door Yvonne de Jong, zij werkt sinds 2007 in het notariaat en verbaasde zich over gemak waarmee mensen een koopakte ondertekenen zonder echt te weten wat er nu daadwerkelijk in staat en wat daarvan de gevolgen zijn.

"Het begon met adviseren van vrienden en kennissen, in 2017 lanceerde ik de website KoopakteCheck.nl en al snel groeide het aantal aanvragen. Inmiddels heb ik een team van fiscale en notariële juristen om mij heen verzameld die zich dagelijks bezig houden met de inhoud van koopakten."

Het is onze missie dat jij, als koper, de inhoud van de koopakte begrijpt en weet wat je tekent.


Jouw koopakte juridisch goed gecheckt!

Veilig en betrouwbaar

Jouw koopakte wordt vertrouwelijk behandeld. KoopakteCheck verstrekt nooit gegevens aan derden. Je (persoons)gegevens en de door jou ingezonden koopakte worden direct na beoordeling door ons vernietigd. Ook de betalingswijze is veilig, je betaalt met iDEAL.

Wil je meer weten? Lees dan onze tevredenheidsgarantie. Kijk ook eens bij de voordelen en de veelgestelde vragen.€149 all-in

Laat jouw koopakte nauwkeurig controleren

Check mijn koopakte!